Over Axis Osteopathie in Assen en Gorredijk

Osteopathie in Assen en Gorredijk

Axis is de Latijnse naam voor de tweede nekwervel (C2). In de volksmond wordt deze wervel ook wel de ‘draaier’ genoemd. Wat de naam van deze wervel al suggereert, is dat deze grote verantwoordelijkheid heeft voor het goed kunnen draaien van het hoofd. Naast de betekenis die het heeft op het lichaam is draaier (Draijer) ook de achternaam van de behandelend osteopaat.

Axis Osteopathie is gevestigd in Assen (Drenthe, Assen Noord, wijk Marsdijk) en in Gorredijk(Friesland). Door deze twee vestigingen is de bereikbaarheid van de Axis Osteopathie groot en gemakkelijk.

Zo is Axis Osteopathie Assen eenvoudig bereikbaar vanuit Vries, Tynaarlo, Zuidlaren, Annen, Gieten, Borger, Rolde, Appelscha, Smilde, Hooghalen en Beilen. Vanuit Jubbega, Donkerbroek, Oosterwolde, Olderberkoop, Heerenveen, Drachten en Beetsterzwaag is Axis Osteopathie Gorredijk op korte afstand en zo eenvoudig te bereiken.

De Osteopaat

Samuël Draijer is afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens de studie kreeg hij meer en meer interesse in de geneeskunde. Daarnaast stelde hij zichzelf steeds de vraag waarom mensen bepaalde klachten ontwikkelden. En daarnaast, misschien wel belangrijker, waarom bepaalde therapieën bij de ene persoon wel aanslaan en bij een andere met dezelfde klachten niet. Deze zoektocht en kritische houding op zijn eigen handelen, bracht hem in contact met de osteopathie.

Samuël heeft de internationaal erkende opleiding tot osteopaat aan de Internationale Academie voor Osteopathie (IAO) in Gent gevolgd om meer antwoorden op deze vragen te krijgen en zijn interesse in de geneeskunde praktisch tot uitvoering te brengen. De opleiding tot osteopaat heeft hem verdieping en verbreding in het vak van de manuele therapie gebracht tot op het niveau van de manuele geneeskunde.

Wat betekent dit voor u? Met de opgedane kennis en vaardigheden en zijn kritische houding op eigen handelen kan hij meer betekenen voor personen met een specifieke klacht en hulpvraag. Dit komt omdat hij niet enkel vanuit het symptoom van de klacht werkt. Hij kijkt naar de persoon en werkt vanuit de echte grondoorzaak. Door deze benadering wordt het hele patroon van bewuste en onbewuste klachten afgebouwd. Hierdoor worden chronische of tijdelijke (pijn)klachten en ongemakken opgelost en draagt dit bij aan uw welzijn.

Samuël DraijerOsteopaat
De slogan ‘leven in beweging’

Alles in het leven beweegt. Als we kijken naar het leven in meest fysieke vorm, het lichaam, zien we dat daarin alles beweegt.

Het meest herkenbare is wel de knie die buigt en strekt tijdens het lopen, de arm die reikt en de hand die grijpt bij het eten. De mond kauwt, de maag kneedt, de darm transporteert en het bloed stroomt onder invloed van het hart dat 100.000(!) maal per dag klopt en beweegt.

Ook het begin van ons leven staat en valt met beweging: de zaadcel van de vader die de eicel van de moeder ontmoet. In de bevruchte eicel groeit en beweegt alles. De organen liggen bij geboorte op andere locaties dan daar waar ze oorspronkelijk ontstaan zijn. Het hart ontstaat ter hoogte van de keel en beweegt zich tijdens de ontwikkeling naar beneden toe, de nieren ontkiemen ter hoogte van het bekken en bewegen zich omhoog, de darmen ontwikkelen zich uit een buis en draaien 270 graden. De armen en benen ontkiemen en bewegen zich naar buiten toe waarmee ze hun lengte krijgen.

Vanuit de hersenen beweegt de zenuw en groeien deze weefsels waardoor de spieren en organen zelf kunnen aanspannen en gevoel krijgen. Al deze bewegingen zijn noodzakelijk om het lichaam levensvatbaarheid te geven.

Het leven is in beweging en leven is bewegen.