Over Axis De Osteopaten

Samuël Draijer

Samuël Draijer is afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens de studie kreeg hij meer en meer interesse in de geneeskunde. Daarnaast stelde hij zichzelf steeds de vraag waarom mensen bepaalde klachten ontwikkelden. En daarnaast, misschien wel belangrijker, waarom bepaalde therapieën bij de ene persoon wel aanslaan en bij een andere met dezelfde klachten niet. Deze zoektocht en kritische houding op zijn eigen handelen, bracht hem in contact met de osteopathie.

Samuël heeft de internationaal erkende opleiding tot osteopaat aan de Internationale Academie voor Osteopathie (IAO) in Gent gevolgd om meer antwoorden op deze vragen te krijgen en zijn interesse in de geneeskunde praktisch tot uitvoering te brengen. De opleiding tot osteopaat heeft hem verdieping en verbreding in het vak van de manuele therapie gebracht tot op het niveau van de manuele geneeskunde.

Er wordt voortdurend gestreefd na verdieping, verbetering van kwaliteit en effectiviteit van behandelen. Daarom heeft Samuël Draijer in 2015 en 2016 de studie ‘kinderen en osteopathie’ gevolg aan Flanders International College of Osteopathy (FICO) in Antwerpen. Tijdens deze studie, gegeven voor verloskundigen, kinderartsen en verschillende osteopaten uit binnen- en buitenland, is er uitgebreid aandacht geweest voor de zwangerschap (voor zowel moeder én kind), het bevallingsproces (moeder én kind), (kinder)ziekten en natuurlijk de behandeling van de kleine baby! Met de verworven kennis en kunde heeft Samuël nog meer tools in handen gekregen om uw kleine zo optimaal en veilig mogelijk te behandelen.

Wat betekent dit voor u? Met de opgedane kennis en vaardigheden en zijn kritische houding op eigen handelen kan hij meer betekenen voor personen met een specifieke klacht en hulpvraag. Dit komt omdat hij niet enkel vanuit het symptoom van de klacht werkt. Hij kijkt naar de persoon en werkt vanuit de echte grondoorzaak. Door deze benadering wordt het hele patroon van bewuste en onbewuste klachten afgebouwd. Hierdoor worden chronische of tijdelijke (pijn)klachten en ongemakken opgelost en draagt dit bij aan uw welzijn.

Vanaf juni 2020 is Noah niet meer werkzaam in de praktijk. Hij concentreert zich volledig op zijn praktijk in Harderwijk. Ik dank Noah voor zijn enthousiasme en gezelligheid! Veel succes en werkplezier gewenst, Noah!

Noah André

Noah André is een gediplomeerd osteopaat, fysiotherapeut en personal trainer. Hij is bijzonder gemotiveerd om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren. In de afgelopen jaren heeft hij al veel mensen succesvol kunnen begeleiden.

Noah wilde altijd al weten “hoe het lichaam werkt”. Waardoor raken mensen geblesseerd en herstellen ze onvoldoende van hun klachten? Dat was voor hem de aanleiding om fysiotherapie te gaan studeren aan de Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van de Laan, Nieuwegein. De kennis zoog hij op als een spons en in een sneltreinvaart van 3 jaar behaalde hij zijn diploma tot algemeen fysiotherapeut.

Dit was echter niet het eindstation. Manuele geneeskunde had intussen zijn aandacht getrokken. Fysiotherapie bleek een mooie basis, maar voor meer gecompliceerde klachten bood het te weinig handvatten. Om aan de oorzaak van de klacht te kunnen werken was meer kennis nodig. Osteopathie was voor Noah dé vervolgopleiding waarmee hij zijn kennis kon uitbreiden. Na zijn studie fysiotherapie is Noah daarom gelijk doorgegaan met studeren. Inmiddels is hij afgestudeerd als osteopaat aan de Internationale Academie voor Osteopathie (IAO) in Gent. Door de opgedane inzichten vanuit de osteopathie zijn de behandelingen effectiever en doeltreffender geworden. Bij Axis Osteopathie Assen zal Noah zijn expertise benutten om u te begeleiden naar een duurzaam herstel.